Централната избирателна комисия обяви в свое решение имената четиримата народни представители от

...
Централната избирателна комисия обяви в свое решение имената четиримата народни представители от
Коментари Харесай

Кои са новите народни представители от област Кюстендил

Централната изборна комисия обяви в свое решение имената четиримата народни представители от област Кюстендил в 50-ото Народно заседание (НС).

Първият мандат отива при ГЕРБ-СДС. По един народен представител ще имат „ Величие “, „ Възраждане " и " Движение за права и свободи “ (ДПС).  

Ето кои са новите депутати,, подредени съгласно номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Димчо Димчев  -„ Възраждане “. Той е роден на 2 ноември 1977 година в Добрич, написа в уеб страницата на Народното събрание. Димчев е живял дълги години във Англия. Завършил е Висш институт за национално стопанство, в този момент Икономически университет-Варна, специализирал е и в чужбина, описа той пред Българска телеграфна агенция.

Депутат от 49-то Народно заседание, член на комисиите по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната и за политиките за българите отвън страната. 

Христо Терзийски  - ГЕРБ -СДС. Той е роден на 31 юли 1968 година в Кюстендил. Завършил е висше обучение в Технически университет – София. Преминал през профилирани курсове в Будапеща и Съединените щати. Бивш министър на вътрешните работи - 24 юли 2020 година до 12 май 2021 година, оповестиха от партията. Бил е народен представител от 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Зам.-председател е на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията за надзор над службите и предварителна защита и противопоставяне на корупцията. 

Росица Калинова  - " Величие ". Родена е в с. Бъзовец, област Русе. Завършила е право и философска школа към Атинския университет за проучване на нов гръцки език. Предприемач е в областта на търговията с облекла, платове и конфекцияу оповестиха от партията. Половината от времето си прекарва в Кюстендил, а другата – в Гърция, където е бизнесът ѝ. 

Николай Златарски  - „ Движение за права и свободи “. Той е от Дупница. Областен ръководител и на Движение за права и свободи – Кюстендил. Завършил е право, сега управлява локален бизнес, споделиха от партията. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР